WiPE-Bežični prenos energije za održivu elektroniku

Akronim: WiPE

Period implementacije: 24/10/2013 - 23/10/2017

GA broj: COST IC1301

Tip projekta: COST

Internet prezentacija: http://www.cost-ic1301.org/

Logo projekta

Cilj projekta: COST akcija se fokusira na kola, sisteme i strategije za efikasni bežični prenos energije, posebno prilagođenih za sisteme bez baterije. Senzori bez baterije, pasivni RFID, near-field komunikacija blisko su povezani koncepti koji koriste bežični prenos energije i sisteme za sakupljanje energije za daljinsko napajanje mobilnih uređaja ili daljinsko punjenje baterija, doprinoseći razvoju koncepta Internet stvari.

U tom kontekstu, ova COST akcija ima za cilj okupljanje stručnjaka iz oblasti RF kola i sistema sa različitim ekspertizama kako bi: 1) obezbedila poboljšana rešenja za kola i podsisteme za povećanje efikasnosti u bežičnom prenosu energije; i 2) istražila upotrebu novih materijala i tehnologija koje omogućavaju smanjenje troškova i povećanu integraciju elektronike u aplikacijama od interesa.

 

O projektu: Očekivani benefiti ove akcije uključuju stvaranje široke mreže eksperata kako iz akademske zajednice tako i iz industrije koja na interdisciplinarni način može odgovoriti postojećim i predstojećim izazovima oblasti bežičnog prenosa energije, utirući put budućim generacijama rešenja za bežični prenos energije.

 

 

Centri:

CST

CST