13. 03. 2024.

Sedmi poziv talentovanim mladim istraživačima


Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija uputilo je poziv talentovanim mladim istraživačima-studentima doktorskih akademskih studija za uključivanje u naučnoistraživački rad u akreditovanim naučnoistraživačkim organizacijama. Rok za prijavu 27. mart 2024.


Poziv se odnosi na naučnoistraživačke organizacije čiji je osnivač Republika Srbija, autonomna pokrajina odnosno jedinica lokalne samouprave, kao i Srpska akademija nauka i umetnosti i instituti čiji je ona osnivač, a koji su izabrani ili su u postupku izbora u istraživačko zvanje. Кroz ovaj poziv biće uključeno do 300 mladih istraživača, od kojih će do 15 mladih istraživača iz oblasti umetnosti biti uključeno u akreditovane naučnoistraživačke organizacije iz oblasti umetnosti.

Na ovaj poziv prijavljuju se mladi istraživači koji imaju titulu diplomirani-master i prvi put upisanu prvu godinu doktorskih akademskih studija za školsku 2023/2024. godinu na akreditovanoj visokoškolskoj ustanovi u Republici Srbiji.

U tekstu Poziva sa obrascem Prijave navedeni su uslovi učešća, način prijave, kao i potrebna dokumentacija. Rok za podnošenje prijave je 27.03.2024. godine.